Insect killerele pentru capturarea şi monitorizarea insectelor sunt nişte dispozitive electrice special concepute pentru a atrage şi captura rapid insectele zburătoare. Ele combină efectul sinergic al plăcii adezive, care este impregnată cu feromoni şi atracţia datorată tuburilor actinice ce emit o lumină specială UV pe o anumită lungime de undă atractivă pentru insecte. Prin utilizarea plăcilor adezive se ating şi alte două obiective:

-Respectarea normelor de igienă (norme HACCP)
-Respectarea dispoziţiilor comunităţii europene( normele CE).

Lămpile sunt confecţionate din otel inoxidabil sau oţel vopsit alb dar există disponibile si alte variante de culori pentru încadrarea în ambient.

Unde se utilizează?
Capcanele UV cu placi adezive pentru atragerea şi capturarea insectelor se pot utiliza cu succes pe terasele acoperite, în holuri, bucătării, zone de servit masa, livinguri, pentru zona rezidentiala, dar si in zona profesionala- HORECA, alte aplicatii industriale.

Cum se montează?
Dispozitivul se poate monta atât vertical cât şi orizontal iar procedura de fixare este foarte simplă. De preferat este poziţionarea pe un perete alb pentru a folosi la maxim reflexia acestuia. Placa adezivă trebuie aşezată la locul ei iar hârtia protectoare trebuie îndepărtată de pe faţa cu adeziv a plăcii. După aceasta, o atenţie deosebită trebuie acordată legăturii la reţeaua electrică! Pentru conectarea este necesară o priză monofazată 220 V current alternativ, prevăzută cu legătură la pamânt. După stabilirea legăturii electrice, tuburile încep să lumineze si dispozitivul este gata de funcţionare.

Cum se întreţin?
În general este necesar să vă asiguraţi că reţeaua electrică şi tuburile actinice funcţionează în siguranţă. Suprafeţele metalice se şterg periodic cu o cârpă uşor umezită pentru a îndepărta eventualele impurităţi depuse şi pentru a păstra aspectul plăcut al dispozitivului (după scoaterea ştecherului din priză bineînţeles ) Intervalele de timp penru aceste operaţiuni se stabilesc în funcţie de gradul de murdărie al zonei în care funcţionează dispozitivul.

IMPORTANT !
Placa adezivă se înlocuieste după 4-6 săptămâni în funcţie de gradul de infestare.
Tuburile actinice se înlocuiesc după 12 luni de funcţionare.

ATENŢIE !
Timpii pentru înlocuire se pot modifica în funcţie de condiţiile de funcţionare – o zonă murdară sau foarte infestată va influenţa negativ perioada de înlocuire.

Garanţia oferită
Lămpile vor fi în garanţie timp de 24 de luni de la data achiziţiei excluzând materialele consumabile (plăcile adezive şi tuburile actinice).